De naam Craeck heeft voor mij een speciale betekenis.

Het is de naam van de zeilboot van mijn ouders. Mijn vader had als puber de droom, zeilend op de Oude Maas, ooit een eigen kajuit zeilboot te hebben. Hij heeft deze droom vele jaren later, samen met mijn moeder, verwezenlijkt.

Wanneer je aan het zeilen bent, hoor je de mast af en toe kraken, wanneer de wind aantrekt. In een organisatie is dit niet anders.  Door veranderingen in de zorg worden er van medewerkers andere en nieuwe vaardigheden gevraagd. 
Belangrijk is om medewerkers te ondersteunen bij het recht houden van hun roer, hoe en voor wie ze een anker kunnen zijn, en dat de wind niet te beïnvloeden is maar wel de stand van de zeilen. Vragen als welke lijn hoort nou bij welk zeil, wie staat aan het roer en op wat voor een manier wordt ervoor gezorgd dat de lijnen niet in de knoop komen zijn ook belangrijk.

In mijn trainingen maak ik gebruik van onder andere deze zeiltermen die metafoor dienen voor het leren van nieuwe dingen, reflecteren op jezelf en jezelf tegenkomen en doorgaan.

Tot slot, mijn vader heeft zijn droom, samen met mijn moeder, waargemaakt.
Met Craeck training & coaching maak ik mijn eigen droom waar,  samen met deelnemers.
Mijn droom is om de deelnemers die een training of coaching bij Craeck volgen, te inspireren, te enthousiasmeren, te ondersteunen en uit te dagen, zodat zij een positieve bijdrage kunnen leveren aan de herstelprocessen van mensen met een psychische kwetsbaarheid.  zodat ze hun plek in de samenleving vast kunnen houden of terug kunnen krijgen. 

                                     

Bron: IJsselvallei.info – Tekening van Gerrit Groenewegen – Tekenaar en schilder van schepen.