Samenwerken als team:
Je begeleidt cliënten die een psychische kwetsbaarheid hebben en/of cliënten die ook een neurologische kwetsbaarheid hebben zoals dementie.
Hoe je met elkaar samenwerkt als team is belangrijk, omdat duidelijkheid bepalend is voor het welzijn van je cliënten. Wanneer er te veel onduidelijk is of niet iedereen houdt zich aan de gemaakte afspraken, veroorzaakt dit een gevoel van onveiligheid voor een cliënt. Er wordt dan in eerste instantie negatief gedacht en gepraat over een cliënt, terwijl het gesprek eigenlijk zou moeten gaan over jezelf en je team.
Hoe werken jullie samen, welke rol heeft eenieder binnen je team en is deze rol dezelfde als buiten het team.
Werken jullie vanuit de rollen samen of is dit nog niet zo makkelijk. Hoe geven jullie elkaar feedback en zorgen jullie ervoor dat je bij elkaar de onderlaag blijft zien en je niet laat opslokken door de hectiek en de regels van de dag. Dat je vooral de cliënt blijft zien voor wie je werkt en daar je werkplezier uit haalt. Hoe zorg je voor een goede balans in het team en is er begrip voor elkaars zienswijze.
Dit zijn onderwerpen die aan de orde kunnen komen tijdens teamcoaching.
Team coaching is een vorm van coaching waarbij het functioneren van een team centraal staat en helpt om als team verder te ontwikkelen.