Trainingen algemeen:

Centrale vragen bij deze trainingen zijn: wie is hij of zij, waar ligt diens kwetsbaarheid en hoe kan je beter aansluiten bij de persoon.

Het doel is dat dit leidt tot betere zorg en begeleiding.
Ik ben iemand die het altijd leuk vindt om te leren en vind het belangrijk om zelfreflectie toe te passen en dit komt ook terug in mijn trainingen en coaching.

Woorden die passen bij mijn stijl van werken zijn: empathisch, rustig, flexibel, enthousiast, ontwikkelings- en resultaatgericht.
Ik creëer de voorwaarden voor een goed en veilig leerklimaat, waarbij ik het belangrijk vind dat deelnemers, uitgaande van huidige kennis en kunde, gaan zoeken naar andere, passende manieren om hun begeleiding vorm te geven.

Als hulpmiddelen gebruik ik onder andere (eigen) casuïstiek, beeldmateriaal.

Ik maak graag gebruik van NLP- technieken die helpend zijn om je bewust te maken van waar je eigen reacties vandaan komen en hoe je deze positief kunt beïnvloeden.

De deelnemers worden door mij uitgedaagd om te reflecteren op zichzelf en op de communicatie met de ander. Mijn eigen nieuwsgierigheid naar iemands drijfveren en de redenen waarom ze doen zoals ze doen helpt mij om dit bij de deelnemers naar boven te halen.

Mijn trainingen en coaching worden goed beoordeeld en als feedback krijg ik vaak:

  • Heeft veel inhoudelijke kennis, weet waar ze het over heeft en begrijpt de context van het werken.
  • Sluit goed aan bij de vragen van de groep en is flexibel waar nodig
  • Biedt voldoende ruimte voor vragen en casuïstiek
  • Creëert een veilige en prettige sfeer waardoor ik mijn vragen durf te stellen en me kwetsbaar op durf te stellen